Ylläpito
Jokaisella kanavalla on yleensä aina ylläpitäjiä jotka huolehtivat kanavasta ja sen toimivuudesta. Ylläpitäjillä eli operaattoreilla on @-merkki nicknamensa edessä kanavan nimilistassa josta ne siis tunnistat.
Ylläpitäjilläkin on arvojärjestyksensä. Ns. Ownerit ja Masterit huolehtivat bottien toiminnasta ja päättävät enemmän asioista kuin tavalliset operaattorit. Botit taas ovat robotteja, kanavalla jatkuvasti olevia ohjelmia, jotka pitävät kanavaa hallussaan ja myös yrittävät pitää huolen siitä, että kanavakohtaisia sääntöjä noudatetaan. Botit eivät siis voi vastata kysymyksiisi.

Myös osa ylläpitäjistä (kuten myös muistakin irkkaajista) saattaa näyttää olevan jatkuvasti ircissä, vaikka todellisuudessa he eivät olekaan. Nämä käyttävät irkkiä todennäköisesti jonkin palvelimen kautta ja näin voivat 'idlata' ircissä nickillään. Palvelinkoneella käynnissä oleva ircohjelma voi joissakin tapauksissa tallentaa msg-viestejä sillä aikaa vaikka henkilö itse olisikin poissa.
Mikäli tavoitat joskus #Maan operaattoreita, älä epäile kysyä apua. He neuvovat sinua parhaansa mukaan - ainakin heidän pitäisi. Mikäli kuitenkin jokin operaattori käyttäytyy sinusta epäasiallisesti tai tunnet tulleesi bannatuksi turhaan, ota yhteyttä ownereihin tai mastereihin tai käytä sähköpostiosoitetta apua@maakanava.com ellei kukaan satu olemaan paikalla.

Valitettavasti Ircnetissä kanavia voidaan myös vallata - vaikka kukaan ei antaisikaan @-statusta toiselle - 'netsplitin' avulla. Netsplit tarkoitaa nimensä mukaan sitä, että ircnet verkko hajoaa tilapäisesti eli jokin irc-palvelin menettää yhteyden toiseen vähäksi aikaa ja näin ko. palvelimella kanava voi vaikuttaa tyhjältä ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollessaan valtaaja saa haltuunsa tuon mystisen @-merkin. Me kuitenkin suhtaudumme kanavien valtauksiin kielteisesti. Se on moraalisesti epäilyttävää, vaikka kanavia virallisesti ei Ircnetissä omistetakaan kuten esim. Dalnetissä.

Mikäli kanavan operaattorilista vaikuttaa merkittävästi poikkeavan normaalista tai operaattoreita ei ole lainkaan, voi olla että kanava on vallattu. Pyydämme tällöin, että boikotoitte valtaajia, ettekä tule kanavalle tai oleskele siellä, ennen kuin se on taas oikeilla omistajillaan. Tämä helpottaa meidän työtämme huomattavasti ja voimme helpommin yrittää saada kanavaa takaisin. Kanavien valtaus ei ole käyttäjienkään etu. Yleensä valtaajat pitävät kanavalla yllä mielivaltaista anarkiaa ja se ei ole varmaan kenestäkään kovin mielekästä.

Mikäli kanava vallataan, siirrymme todennäköisesti #Maa2:lle. Jos sekin vallataan, siirrymme #Maa3:lle jne. Tavoitat varmasti #Maan oikean vakioporukan jostakin sellaisenkin ikävän tapahtuman aikana.


Voice on myös voimaa...

Operaattoriuden ohella kanavalla voi saada +v -statuksen, eli voicen. Voice ei ole normaalisti kanavan ylläpitäjä, vaan tavallaan tavallista käyttäjää "arvostetumpi" henkilö, joka voi puhua kanavalla vaikka se olisikin rajoitetussa moderate-tilassa (+m).

Mikäli voice osaa käyttäytyä asiallisesti ja on hyödyksi kanavalle voi hän saada salasanan #Maan botnettiin ja näi kykenee pyytämään itse voicea botnetiltä. Tästä ei enää välttämättä ole kovin pitkä matka oikeaksi operaattoriksikaan :)

Etusivu
Uutisia
Mikä #Maa?
Historia
Säännöt
FAQ
Ylläpito
Galleria
Tilastot
Logit
Miitit
Haku
Webmaster