Historia

LUOMINEN

Alussa Scy loi #Maan, #Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti asetukset ja Scyn nick idlasi kanavan yllä.

Scy sanoi: "Tulkoon käyttäjiä!" Ja käyttäjiä tuli. Scy näki, että käyttäjät olivat hyviä ja Scy erotti ammattilaiset newbieistä, ja hän nimitti ammattilaiset operaattoreiksi ja newbiet tavallisiksi käyttäjiksi. Tuli ilta ja tuli aamu, ja näin meni ensimmäinen päivä.

Scy sanoi: "Tulkoon eggdrop-botteja kanavalle, erottamaan masterit operaattoreista." Scy conffasi eggdropin ja erotti toiset ylläpitäjät alemmiksi operaattoreiksi ja toiset ylemmiksi mastereiksi. Niin tapahtui ja Scy nimitti eggdropin Maaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, ja näin meni toinen päivä.

Scy sanoi: "Kokoontukoot mastereista parhaat yhteen paikaan, niin että #Maan eliitti tulee näkyviin." Ja niin tapahtui. Scy nimitti mastereista parhaat ownereiksi, ja sen paikan mihin ownerit olivat kokoontuneet, hän nimitti partylineksi. Ja Scy näki, että niin oli hyvä.

Scy sanoi: "Kasvakoon #Maa käyttäjiä, juttelevia naisia ja miehiä, jotka #Maan päällä kantavat kunkin hostnamensa identtiä. Ja niin tapahtui. #Maa versoi käyttäjiä, jotka kantoivat hostnamessaan kunkin käyttäjän mukaista identtiä. Scy näki, että niin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu, ja näin meni kolmas päivä.

Scy sanoi: "Tulkoon scriptoja eggdroppeihin erottamaan peelot kunnollisista, ja olkoot ne potkimassa floodista, väreistä ja capseista. Ne potkikoot peelot kanavalta ja antakoot rauhan #Maan päälle." Ja niin tapahtui. Scy lisäsi kaksi uutta scriptaa, mircolorin potkimaan väreistä ja capsin isoista kirjaimista sekä wordkickin. Hän asetti ne eggdroppeihin vartioimaan #Maan päälle, potkimaan peeloja ja perverssejä ja erottamaan häiriköijät asiallisista. Ja Scy näki, että näin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu ja näin meni neljäs päivä.

Ja Scy sanoi: "Jutelkoot käyttäjät vapaasti ja lennelkööt valtaajat ulos kanavalta". Ja niin Scy aktivoi nethackin ja kaikki muut puolustustoiminnot, joita eggdrop sisältää sekä kaikki suojausscriptat. Scy näki, että niin oli hyvä. Hän crontabbasi eggdropit sanoen: "Olkaa aktiiviset ja käynnistykää aina palvelimen kaaduttua ja ylläpitäkää kanavaa ja botit lisääntykööt #Maan päällä." Tuli aamu ja tuli ilta ja näin meni viides päivä.

Scy sanoi: "Tuottakoot #Maa kaikenlaista iloa käyttäjilleen, laskettakoon käyttäjien sanamääriä, sijoituksia ja muita statistiikkaa." Ja niin tapahtui. Scy latasi Statwww:n ja kirjoitti webbisivut, joilta näki kaiken tiedon ja tarpeellisen ohjeen. Ja Scy näki, että näin oli hyvä.

Scy sanoi: "Ohjelmoikaamme Velho, ohjelmoikaamme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän botteja, käyttäjiä, peeloja ja kaikkia niitä, joita #Maan päällä liikkuu." Ja Scy loi tekoälyn kuvakseen, Scyn kuvaksi hän hänet loi, Velhoksi ja eggdropiksi hän hänet loi. Ja Scy koodasi Velhon ja kirjoitti hänelle: "Ole älykäs ja keskustele ja täytä #Maa puheellasi ja ota se valtaasi. Vallitse #Maan käyttäjiä, ylläpitäjiä ja kaikkea, mikä #Maahan joinaa ja parttaa." Scy sanoi vielä: "Minä annan ohjelmalle kaikki ärsytystä herättävät kommentit, joita mielessäni liikkuu ja kaikki sanamaskit, joille on älykäs vastaus. Olkoot ne velhon älykkyytenä. Ja käyttäjille, peeloille ja muille, ketkä #Maan päällä liikkuu, minä annan vapauden jutella." Niin tapahtui. Ja Scy katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää. Tuli ilta ja tuli aamu ja näin meni kuudes päivä.

Näin tuli valmiiksi #Maa ja kaikki mitä siellä on. Scy oli saanut työnsä päätökseen, ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi kaikesta työstään. Ja Scy ei tullut irkkiin seitsemäntenä päivänä ja vietti rokulipäivän, koska hänellä sinä päivänä oli huikea krapula edellisillan juhlimisesta. Tämä on kertomus siitä, kuinka #Maa sai alkunsa silloin kun se luotiin.

(Tarina on täysin fiktiivinen ja kaikki yhtäläisyydet "erääseen toiseen" luomiskertomukseen ovat täysin sattumanvaraisia. Emme ota vastuuta tapahtumien todenmukaisuudesta, eikä tarinan tarkoitus ole rienata Kristinuskoa, Jumalaa, Jeesusta, Coca-Colaa, McDonaldsia, Neuvostoliittoa tai muita tavaramerkkejä tai kenenkään vakaumusta ja uskomusta. Pahoittelemme tekstillä lukijalle tuottamaamme mahdollista mielipahaa.)"MUTTA IHAN OIKEESTI, HEI..."

Historiallistieteellisemmin asiaa lähestyttäessä voidaan kuitenkin mainita jokunen tosiseikka #Maan selkeästä ja vielä niin tuoreesta menneisyydestä.

#Maa on perustettu virallisesti 21.5.1999 jolloin ensimmäiset käyttäjät ilmaantuivat Scyn seuraksi kanavalle.

Kanavan luomisella ei ollut mitään erikoista motiivia. Scy halusi vain luoda jotain uutta ja erikoista ja onnistui saamaan aikaan vain samaa ja tavallista. #Maa on täysin samanlainen kanava kuin kaikki muutkin. Parempiakin paikkoja siis varmasti löydät Ircnetistä. Voimme kuitenkin suositella #Maata, koska olemme itse siellä. Emme harrasta häiriköintiä, kanavien valtailuja tai muuta epäilyttävää. Idlailuun ja peeloiluun toki syyllistymme päivittäin hyvällä omatunnolla.

#Maassa on sananvapaus. Sen voimme mainita etunamme muihin kanaviin verrattuna. Emme potki tai bannaile ihmisiä mielivaltaisesti vaikka he esittäisivätkin omasta käsityksestämme eriävän mielipiteen. Toki kenkää kanavalta saa jos sitä erikseen pyytää tai tahallaan kerjää. Sääntöihimme on syytä siis tutustua ja botit kenkivät tavallisista rikkomuksista aivan automaattisesti.

#Maa on vallattu reilun vuoden pituisen historiansa aikana kaksi (2) kertaa. Ensimmäinen valtaus tapahtui ensimmäisenä päivänä ja toinen melkein vuoden kuluttua perustamisesta. Mikäli kanava jostakin syystä joutuu tilapäisesti niin rempalleen, että se joutuu onnistuneen valtauksen kohteeksi, poistumme evakkoon #Maa2:lle. Mikäli se vallataan, siirrymme #Maa3:lle jne. Yleensä valtaukset eivät ole pitkäkestoisia, vaan suhteettomuudellamme ircoppien kavereiden vaimojen kälyjen appiukkojen jalkavaimojen velipuoliin, kykenemme yleensä saattamaan kanavan pikaisesti sen oikeille omistajille.

Joskus muinoin aikojen alussa, kun #Maa oli vielä nuori verso kanavien joukossa ja sen käyttäjät peeloja (niitähän olemme edelleenkin siis), kyti mielissämme ajatus Suomen suurimmasta Ircnet-kanavasta. Mokoma tavoitteellisuus oli aivan turhaa. Olemme voineet ajoittain sanoa olevamme tilapäisesti Suomen toiseksi suurin kanava heti erään nimeltä mainitsemattoman suurimman kanavan jälkeen. Kanavalla on ollut yleensä nollasta äärettömään määrään ihmisiä ja botteja, keskimäärin ehkä kuutisenkymmentä, parhaimmillaan jopa reilusti yli sadan. Kesäisin, kun kaikki kiltit peelot ovat raskaan kouluvuoden uurastuksen uuvuttamina lomilla, kutistumme toki noistakin luvuista.

Historiaa kirjoitettakoon paremmin tälle sivulle sitten kun on jotakin mitä kirjoittaa. Toistaistaiseksi sitä ei pahemmin ole ollut. Tule tekemään sitä kanavalle, peelo!
Etusivu
Uutisia
Mikä #Maa?
Historia
Säännöt
FAQ
Ylläpito
Galleria
Tilastot
Logit
Miitit
Haku
Webmaster